top of page

2020 - Az év színe: Pantone Classic Blue


Talán sokakhoz eljutott, hogy a mai nap nyilvánosságra hozta a Pantone a 2020-as év színét. - Engedjetek meg egy gyors kitérőt, hogy bemutassam a #Pantone-t pár szóban azoknak, akik nem tudják, mi az. A Pantone egy amerikai festékgyár, amit a legtöbben színazonosító rendszeréről ismernek. A Pantone színrendszerét rengeteg iparág használja színterének, leginkább a nyomda- és a textilipar.


Még az idei szín a Livin Coral "élénkítő és életerősítő" volt, a 2020-as év színe, a Classic Blue "békét és nyugalom érzetét kelti az emberekben, menedékre találást" a cég nyilatkozata szerint.


A kobaltkék árnyalatot azonosítják a kommunikációval, önellenőrzéssel és a tisztasággal. "A hatalmas és végtelen esti égboltra emlékeztet, a Pantone 19-4052 Classic Blue arra ösztönöz bennünket, hogy gondolkodásunk kibővítsük és nézzünk a nyilvánvalón túlra” -Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute ügyvezető igazgatója.

"Olyan időben élünk, amelyben bizalom és hit szükséges" - tette hozzá. "Ezt a fajta állandóságot és bizalmat fejezi ki a Pantone 19-4052 Classic Blue. Egy szilárd és megbízható kék árnyalat, amelyre mindig támaszkodhatunk."


Bár még nincs egy napja sem, hogy hivatalossá tették, rengeteg szakvéleményt lehetett olvasni. Voltak, akik kifejezetten örültek a színnek, hiszen a tavalyi évekre választott lila-korall árnyalatok nem nyerték el sokak tetszését. Ez a szín kétség kívül klasszikus, egyszerű és letisztult.



2019.12.05.




5 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page