top of page
rolunk.jpg
rólunk
SKR64951.jpg

Önkifejezésként tekintünk a tervezésre 

 

Szeretünk különleges anyagokkal dolgozni, változatos, vidám és színes táskákat készíteni, így úgynevezett kapszulakollekciókkal dolgozunk. Évente 2-3 kapszulát mutatunk be, mindig valamilyen tematikára fűzve. Ezek a táskák korlátozott darabszámban készülnek és limitált ideig kaphatók.

Egyszerű, mégis különleges kiegészítőt keresel? Állandóan kapható Natura, Blake és Palett kollekcióinkkal rád is gondoltunk.

 

 Blake  táskáink határozott fekete színe szinte minden fényt elnyel, akár egy fekete lyuk. 🙃

 Natura  a parafából készült alternatív bőr miatt lett a legnépszerűbb kollekciónk.

 Palett:  Színek, struktúrák, formák egyszerű és nagyszerű játéka

SKR64967.jpg

 Lotti:  "A divat és a textilek iránti rajongásom kislány koromban kezdődött, amikor órákat töltöttem 1-1 babaruha megalkotásával anya lábbal hajtós singer varrógépén. Így sosem volt kérdés, hogy "mi leszek, ha nagy leszek". 2016-ban végeztem divattervezőként, majd több textiliparban töltött év után elkezdtem táskákat varrni. Azon kaptam magam, hogy egyre több megrendelésem van és itt jött Dani a képbe. Ő alkotta meg a Hátit, mint kézműves magyar táskamárkát 2018 decemberében."

SKR64879.jpg

 Dani:  "Grafikus lévén arculatot terveztem, készítettem a Hátinak egy weboldalt, majd saját magamat is meglepve elkezdtem egyre jobban belefolyni a tervezésbe. A ’Roll’ fazonunk első verzióját már együtt álmodtuk meg és azóta is minden kollekción közösen dolgozunk az anyagok kiválasztásától a tervezésen át a csomagod útnak indításáig. Nem voltunk maradéktalanul elégedettek Roll táskánkkal funkciók terén, ezért kellett egy technikai zseni a csapatba. Így zenésztársamat és jóbarátunkat, Mátét szépen belerángattuk. 🙃"

SKR64793_edited.jpg

 Máté:   Régóta foglalkoztat a forma- és ruhatervezés, kivitelezés. Ennek okán '22 novemberében Lotti kiszuperált varrógépe nálam landolt, majd sorban elkezdtek testet ölteni saját tervezésű ruháim, kiegészítőim. Szeretem, amikor egy lehetetlennek tűnő problémára találok megoldást, legyen az bármennyire is furcsa, vagy "out of the box" ötlet. Lotti és Dani végül megkértek, hogy segítsek továbbgondolni néhány dolgot ROLL táskájukon. Így esett, hogy '23 tavaszán csatlakoztam hozzájuk és azóta is a csapat tagjaként teljesítek a kicsit kattos feltaláló szerepében.

formák
SKR64978.jpg

 FORMÁINK 

GYM+
gym.jpg
SKR65238.jpg

Az  új GYM+  a hagyományos, gymbag fazonú Háti továbbgondolásából született.

 

A jobb pakolhatóság miatt kapott egy ültetést és belülre 2db zsebet is rejtettünk, hogy a kulcsod véletlenül se karcolja a telefonod.

Állítsd méretre a kötelet a csomó feljebb kötésével majd vágd le a felesleget, ami mehet is a komposztba, hiszen tiszta pamut. ♻️

Úgy terveztük, hogy bárhol megjelenhess vele, de mégis minden meglegyen benne, amit egy gymbagben szeretünk: praktikus, nem foglal nagy helyet, mégis minden belefér.

SKR65209.jpg
Roll.jpg
SKR64731.jpg

Rolltop ihlette  ROLL  formánkat is továbbgondoltuk. Az egész táska kapott egy szivacsozott merevítést és egy kemény ültetést, hogy még átláthatóbban pakolhass bele.

 

Ha sok eszközt használsz, akkor ezt a formát Neked találtuk ki. Használd laptop táskának, csúsztasd a szivacsozott tablet tartóba az akár 12,9 hüvelykes iPaded, az egyik zsebbe dobd be a pénztárcád és a kulcsod, a másikba pedig a telefonod és még néhány könyvet is magaddal vihetsz. 

A puha, szivacsozott, széles pántnak köszönhetően a súly könnyedén eloszlik, így akkor is kényelmes viselet marad, ha jól megpakoltad. A pántot pamut kötél egészíti ki, így a csomó feljebb kötésével állítható méretre. Vágd le a felesleget, kézművesedj belőle vagy komposztáld. ♻️

 

A táska felső részét egyben hajtod le fedélként, így tökéletesen záródik, nem kell attól tartanod, hogy belelátnak vagy könnyedén kiemelnek belőle valamit. Ráadásul nincs egy kis rés sem a táska és a fedél találkozásánál, ami elrontja ezt az igazán egyedi kiegészítőt.

Az  egyedileg tervezett fa csat teszi  még különlegesebbé ezt a formánkat. Bújtasd át rajta a textilpántot, kapd a hátadra és ne legyél rest válaszolni a kérdésre: "a táskád honnan van?"

SKR64726.jpg
ROLL
GYM.jpg
palett.jpg

Új köntösben, újragondolva tért vissza a kompakt, klasszikus GYM fazonunk.

 

Behúzó szárat és dupla kötelet kapott a könnyebb ki-be húzás érdekében és az anyaghasználaton is csavartunk egyet.

Egy gyönyörű, időtálló klasszikusnak gondoljuk a kordbársonyt, határozott vonalaival adta magát, hogy egymásra merőlegesen játszunk az anyaggal, így megtartva a Hátik alsó és felső részének elosztását.

A tervezés során ezúttal is figyeltünk rá, hogy a pántokat a csomók feljebb kötésével tudjátok állítani, az esetleges felesleg pedig mehet a komposztba, hiszen tiszta pamut. ♻️ 

Természetesen a dupla zsebről sem feledkeztünk meg, hogy egy Hátiban se karcolja a kulcs a telót! 😉

GYM fazonunk az állandóan elérhető Palett kollekciónkban érhető el.

gym - bélés.jpg
TOTE.jpg
váll - zafir (04).jpg

TOTE táskánkon is csavartunk egyet, mielőtt visszatért. Ismerd meg a Háti vállra valót. 🙃

 

Újragondoltuk régebbi fazonú válltáskánkat, csavartunk rajta egyet és megalkottunk egy olyan formát, ami kompakt, izgalmas, színes, mégis letisztult, úgyhogy fel is vettük a folyamatosan elérhető Hátik sokasodó táborába.

TOTE fazonunk is az állandóan kapható Palett kollekciónk részeként jelent meg, ezért itt is az időtálló, gyönyörű kordbársony mellett döntöttünk. Az anyag sajátossága a bordázott felület, így adta magát, hogy egymásra merőleges irányban játszunk az anyaggal, ezzel megteremtve a Hátik védjegyévé vált osztottságot.

Mint minden táskánkban, itt is található egy osztott zseb, hogy véletlenül se karcolja a kulcsod a telód, valamint a komposztálható pamut kötél is megjelenik, hogy a csomó feljebb kötésével saját méretedre állíthasd a pántot.

váll - bélés.jpg
GYM
TOTE
anyagok
anyagaink.jpg

ANYAGAINK

IMG_5734 2_edited.jpg

@jakuseknal

2020_cactus_mira_04.jpg

Mindannyiunkat a természet szeretetére neveltek, így nem véletlen, hogy jellemzően a természetből inspirálódunk.

 

Minden táskánkon natúr fa (dió, jávor vagy juhar) biléta, vagy csat van, ami a Háti egyik védjegye. A másik a tiszta, nyers pamut kötél, ami a hagyományos poliészter pánttal ellentétben nem vág és nem hagy nyomot a ruhán. A kötél minden táskánkon cserélhető, ráadásul a használt pántok komposztálhatóak.

A textíliák kiválasztásakor az alábbi szempontok alapján válogatunk:

időtálló és természetes legyen vagy jó minőségű, jó kopásállóságú. Folyamatosan keressük a különleges anyagokat és egyedi megoldásokat, így történt, hogy mi dolgoztunk először Magyarországon kaktuszból készült műbőrrel, de megtalálható nálunk a parafa is. Készítettünk már táskát makramé fedéllel, kézi hímzett levendula mintával, tükör hatású műbőrből, sőt vízhatlan öko-papírból is.

2021_marie_bleu_bori 3.jpg

INDULÁSTÓL
NAPJAINKIG

Lapozd végig, milyen táskák készültek műhelyünkben az indulástól egészen napjainkig és olvass Hátis műhelytitkokról, érdekességekről.

bottom of page