top of page
rólunk

RÓLUNK

Lotti:  A divat és a textilek iránti rajongásom kislány koromban kezdődött, amikor órákat töltöttem 1-1 babaruha megalkotásával anya lábbal hajtós singer varrógépén. Így sosem volt kérdés, hogy "mi leszek, ha nagy leszek". 2016-ban végeztem divattervezőként, majd több textiliparban töltött év után elkezdtem táskákat varrni. Azon kaptam magam, hogy egyre több megrendelésem van és itt jött Dani a képbe.

Ő alkotta meg a Hátit, mint kézműves magyar táskamárkát 2018 decemberében.

Dani:  Arculatot terveztem, készítettem a Hátinak egy weboldalt, majd saját magamat is meglepve elkezdtem egyre jobban belefolyni a tervezésbe.

A ’Roll’ fazonunkat már együtt álmodtuk meg és azóta is minden kollekción közösen dolgozunk az anyagok kiválasztásától a tervezésen át a csomagod útnak indításáig.

rólunk.jpg
Háti x Vivina Café-8_edited.jpg

 Művészetként tekintünk a tervezésre,  szeretünk különleges anyagokkal dolgozni, változatos, vidám és színes táskákat készíteni, így ún. kapszula kollekciókkal dolgozunk, ami azt jelenti, hogy egy-egy  extrább táska csak korlátozott ideig elérhető, illetve korlátozott számban készül. Az "egyszerű, de nagyszerű" kiegészítők szerelmesei pedig a folyamatosan elérhető táskáink között válogathatnak, amik letisztultak és ahogy Ti mondjátok: "egyszerű, de mégis olyan különlegesen Hátis."

formák
formák_edited.jpg

 FORMÁINK 

gymbag.jpg

gymbag

 ’Tornazsák’ formájú táskákkal indultunk, ez a népszerű forma aktuálisan is elérhető, ráadásul 2022-től nagyobb méretben. Állítsd méretre a csomót és vágd le az alját, néhány húzás, lazul a kötél és már kaphatod is a hátadra.

A gymbag belül 2 zsebbel van ellátva (külön az aprót a mobiltól!), csak bedobod, ami kell: kulacs, könyv, pulcsi és már indulhatsz is!

A gymbag belül 2 zsebbel van ellátva (külön az aprót a mobiltól!), csak bedobod, ami kell: kulacs, könyv, pulcsi és már indulhatsz is!

A gymbag belül 2 zsebbel van ellátva (külön az aprót a mobiltól!), csak bedobod, ami kell: kulacs, könyv, pulcsi és már indulhatsz is!

gymbag_zseb.jpg
váll.jpg

válltáska

Válltáskánk voltaképpen egy továbbgondolt ’tote bag’. Pántja rövidíthető, belül két zsebbel van ellátva. Egy igazi városnézős-nyaralós fazon, kényelmesen előkaphatod belőle a telefonod vagy a kulacsod.

Talán a legközkedveltebb formánk, ami az egyszerűségében rejlik. Bárhová felveheted, jól áll egy nyáresti piknikezéshez és az irodában is mindenki dícsérni fogja.

váll_zseb.jpg
roll.jpg

roll

A Roll formánkat azoknak terveztük, akik szeretnék egy különleges, praktikus táskában tudni a dolgaikat. Belül 2 zsebe van, illetve egy szivacsozott tablet/laptop tartó. Az ültetett aljának köszönhetően átláthatóan pakolható. Fa csattal záródik, a pántját hosszabra szabtuk, hogy akkor is összehúzhasd, ha jól megpakoltad. Pántja dupla kötél, ami a csomó feljebb kötésével rövidebbre állítható. Vágd le a felesleget, kézműveskedj belőle vagy komposztáld.

ültetés.jpg
anyagok
anyagaink.jpg

ANYAGAINK

MI ÉS A TERMÉSZET.jpg

mi és a természet

Mindkettőnket a természet szeretetére neveltek, így nem véletlen, hogy jellemzően a természetből inspirálódunk.

 

Minden táskánkon  natúr fa  (dió, jávor vagy juhar) biléta, vagy csat van, ami a Háti egyik védjegye. A másik a tiszta,  nyers pamut kötél  pánt, ami a hagyományos poliészter pánttal ellentétben nem vág és nem hagy nyomot a ruhán. A kötél minden táskánkon rövidebbre állítható, cserélhető, ráadásul a használt pántok  komposztálhatóak.

Insta-19.jpg

A textíliák kiválasztásakor két szempont alapján válogatunk:  természetes  legyen és/vagy időtálló, jó minőségű, jó kopásállóságú. Egyre közismertebb kifejezéssel élve fenntartható anyagokkal dolgozunk.

Ezenkívül szeretünk kisérletezni:  Az országban mi használtunk először kaktuszból készült alternatív bőrt, de dolgozunk parafával, sőt, készítettünk táskákat már vízhatlan öko-papírból is.

Állati eredetű anyagokat nem alkalmazunk.

GYIK

INDULÁSTÓL
NAPJAINKIG

Lapozd végig, milyen táskák készültek műhelyünkben az indulástól egészen napjainkig és olvass Hátis műhelytitkokról, érdekességekről.

bottom of page